Головна » 2018 » Травень » 10 » 9 травня - День Перемоги
8:34 PM
9 травня - День Перемоги

9 травня - День пам’яті і примирення та 73 річниця Перемоги 

Для мешканців села Пристроми День Перемоги – це не тільки день пам’яті і скорботи, а й світле свято гордості за нашу країну, наш народ.

      9 травня в нашому селі відбувся мітинг біля Братської могили, присвячений 73 річниці Перемоги. Всі присутні, як і мільйони людей по всій Україні, відзначили День пам’яті і примирення та 73 річницю Перемоги над фашизмом. Люди прийшли привітати зі святом і висловити щиру подяку, вічну пам’ять і славу визволителям, які зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни. У святкуванні взяли участь учні Пристромської школи, народні хори «Вербиченька» і «Червона калина», настоятель храму Святого Архістратига Михаїла о. Анатолій та жителі села.

Традиційно мітинг розпочав сільський голова Бобровник Іван Іванович. Він розповів про тяжкі дні Великої вітчизняної війни, справжню любов до Батьківщини, яку проявляли воїни, про маловідомі факти із сторінок національно-визвольної боротьби українського народу та жителів села. На мітингу він привітав із святом двох ветеранів-учасників бойових дій Великої вітчизняної війни: Кондратенка Панаса Івановича та Самійленка Петра Панасовича, побажав їм здоров’я і довголіття, добра і радості, благополуччя, щастя і мирного неба.

       Мітинг продовжили учні Пристромської школи під керівництвом педагога-організатора Горленко Ольги Михайлівни і зачитали вірші про Велику вітчизняну війну та героїчну боротьбу українського народу. Народний хор «Вербиченька» заспівав пісні «Їхав козак на війноньку» та «Нахилились віти» і Народний хор «Червона калина» виступив з піснями «Зеленая травонька» та «Мати сина проводжала». За традицією учні 11класу зачитали «Книгу пам’яті», де записано 260 загиблих односельчан, і хвилиною мовчання вшанували воїнів, які віддали своє життя за наше світле майбутнє. Учасники мітингу поклали квіти до Братської могили. На завершення мітингу настоятель місцевого храму Святого Архістратига Михаїла отець Анатолій відправив громадську панахиду за упокій душ загиблих воїнів.

         День перемоги над фашизмом у Великій вітчизняній війні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як символ героїчного минулого, адже самовідданість та мужність тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, – приклад патріотизму для молодшого покоління.

           

Заступник директора з виховної роботи Сміла З.Г.

 

Переглядів: 267 | Додав: Fairy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar